Recepty
![Recept na GYROS](/fotky/recepty/miniatura/0001/recept-na-gyros-279.jpg)
Recept na GYROS
4 kg krkovice a 4 kg krůtích prsíček nakrájených na cca 1 cm plátky na motýlka (je možné obohatit třeba zvěřinou), maso jemně rozklepat a každý plátek potřít z obou stran dříve připravenou směsí oleje a koření (krůtí…
číst více![Grilovaná „Tištínská“ paprika](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovana-„tistinska“-paprika-164.jpg)
Grilovaná „Tištínská“ paprika
Papriky zbavíme jadřince a stopky. Do plátku šunky zabalíme trojúhelníček taveného sýru, vsuneme do papriky a položíme na gril. Opékáme do změknutí papriky a podáváme jako příjemnou změnu při grilování masa.
číst více![Kuřecí prso v príma marinádě](/fotky/recepty/miniatura/0001/kureci-prso-v-prima-marinade-524.jpg)
Kuřecí prso v príma marinádě
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a prořízneme do tvaru motýlích křídel. Po obou stranách posypeme pepřem z mlýnku, naložíme do marinády a necháme odpočinout. Marinádu si připravíme tak, že džus promícháme s hořčicí,…
číst více![Grilovaná žebra](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovana-zebra-235.jpg)
Grilovaná žebra
Přísady na marinádu smícháme, dáme na žebra a uložíme na 24 hodin do chladu. Grilujeme nebo pečeme v troubě cca 1 hodinu. Já pekla v el. troubě na 180 stupňů za občasného polévání výpekem. Krásně to tu vonělo :-).
číst více![Grilovaná žebra](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovana-zebra-494.jpg)
Grilovaná žebra
Vepřová masitá žebírka naporcovaná od hodného řezníka dle našich požadavků dobře osolíme a opepříme. Připravíme si vhodný motouz a smotáme pásy vepřových žeber masovou stranou dovnitř – tedy tak, že žeberní blána bude…
číst více![Grilovaný hermelín](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovany-hermelin-44.jpg)
Grilovaný hermelín
V misce rozmícháme 1 deci oleje s 2 polévkovými lžícemi grilovacího koření (lze přidat více podle chuti). Ve směsi obalíme hermelín. Hermelín zabalíme do alobalu tak, aby sklady byly na bocích sýru. Hermelín v alobalu…
číst více![Několik grilovacích marinád](/fotky/recepty/miniatura/0001/nekolik-grilovacich-marinad-251.jpg)
Několik grilovacích marinád
blesková -------- olivový olej, 2 lžíce octa, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička česneku, 1/2 lžičky estragonu, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky červeného pepře(cayenský) a 1/2…
číst více![Grilovaný kuřecí steak](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovany-kureci-steak-229.jpg)
Grilovaný kuřecí steak
Vykostěná kuřecí prsíčka s kůží si na několik dnů naložíme do směsi oleje a koření. Během marinování v lednici několikrát otočíme, aby bylo maso stejnoměrně proležené. Roztopíme v zahradním grilu a opečeme do křupava a…
číst více![Hlíva ústřičná na grilu](/fotky/recepty/miniatura/0001/hliva-ustricna-na-grilu-161.jpg)
Hlíva ústřičná na grilu
Z oleje, vína, soli a jemně pokrájené petrželky / bazalky / připravíme marinádu, do které naložíme očistěnou hlívu, zbavenou nožiček. Necháme 1 hodinu marinovat a grilujeme cca 8-10 minut. Na talířích dochutíme…
číst více