Recepty

Grilovaná jatýrka z kachny a králíka
Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme. Přidáme nakrájenou polovinu cibule na hrubší proužky. Oba druhy jater rozdělíme na větší kousky a zprudka orestujeme na grilovacím mramorovém kameni. Přidáme ke slanině s cibulí,…
číst více
Grilované palce z vepřové kýty
Palce z vepřové kýty dokonale očistíme – odblaníme. Do každého palce uděláme ze širšího konce tenkým špičatým nožem malou kapsu, do které vsuneme zmražený klín Lopenické slaniny. Palce poté vydatně osolíme, opepříme a…
číst více
Bažantí prsa na jalovci
Bažantí prsa očistíme od případných zbytků kostí a tuku. Prsa lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme v hmoždíři rozdrceným jalovcem. Utřeme dva stroužky česneku a lehce je vmasírujeme do bažantích prsou. Dáme…
číst více
Kotlety pikantně se švestkou
Kotlety nařízneme na krajích a jemně naklepeme. Na alobal, který potřeme olejem, položíme kotletu. Tu potřeme prolisovaným česnekem a jemně osolíme. Poté vložíme vypeckované a rozpůlené švestky, které pokryjeme plátky…
číst více
Kotlety s bramborem v alobalu
Na alobal potřený olejem položíme naříznutou a naklepanou kotletu. Na ni vložíme bůček, pak plátky osolených a opepřených brambor. Narovnáme rajče, papriku, cibuli, přikryjeme slaninou, poprášíme paprikou, posolíme,…
číst více
Grilovaná cibule s medovosójovou omáčkou
Na omáčku rozehřejeme v kastrůlku olej a lehce na něm zpěníme rozetřený česnek, posekanou papričku a tymián i s větvičkami. Přidáme med a sójovou omáčku a rum. Podle potřeby naředíme vínem, provaříme a necháme…
číst více
Grilovaný sladkokyselý lilek s mátou
Na oleji zpěníme na plátky nakrájený česnek, přidáme ocet a cukr a nálev svaříme zhruba na polovinu. Osolíme, přidáme čerstvé mletý pepř a necháme zchladnout. Vmícháme nasekanou mátu. Lilek nakrájíme na plátky asi 0,5cm…
číst více
Grilované "zelňáky"
Strouhanku zalijeme smetanou a necháme vsáknout. Mleté maso dáme do mísy, přidáme namočenou strouhanku, na kostičky nakrájené uzené maso, pokrájené zelí a ochutíme solí, kmínem a mletou paprikou. Řádně promícháme a ze…
číst více
Pikantní švestičky s papričkou
Švestky vypeckujeme a rozpůlíme tak, aby držely při sobě. Do jedné půlky vložíme kousek kozího rohu, do druhé kousek červené chilli papričky. Pevně omotáme slaninou a zprudka zapečeme na grilu cca 15 minut za častého…
číst více