Recepty
![Kuře na grilu s bylinkami a slaninou a citronovou kůrou](/fotky/recepty/miniatura/0001/kure-na-grilu-s-bylinkami-a-slaninou-a-citronovou-kurou-1427.jpg)
Kuře na grilu s bylinkami a slaninou a citronovou…
Nejdříve kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Ze dvou omytých citronů vymačkáme šťávu a pak z nich oloupeme kůru, kterou si zatím dáme stranou a připravíme si ji do misky. Maso potřeme směsí z bylinek, soli a olivového…
číst více![Vepřová kotleta v kefírovo-bylinkové marinádě](/fotky/recepty/miniatura/0001/veprova-kotleta-v-kefirovo-bylinkove-marinade-1430.jpg)
Vepřová kotleta v kefírovo-bylinkové marinádě
Petrželku nasekáme najemno a smícháme s kefírem a zázvorem. Do plátků masa lehce vetřeme chilli koření a vložíme do mísy s bylinkovým kefírem. Promícháme a necháme nejlépe půl dne(i dýl)uležet v lednici. Poté nožíkem,…
číst více![Mix špíz s mladou cuketou](/fotky/recepty/miniatura/0001/mix-spiz-s-mladou-cuketou-1433.jpg)
Mix špíz s mladou cuketou
Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, stejně tak i mrkev a mladou cuketu. Špek, jarní cibulku (bílou i zelenou část) a kapii na stejně velké kousky. Následně napichujeme na kovové jehlice, kdy jako první a poslední…
číst více![Pstruh na másle s rozmarýnem](/fotky/recepty/miniatura/0001/pstruh-na-masle-s-rozmarynem-1435.jpg)
Pstruh na másle s rozmarýnem
Osušeného pstruha osolíme, do břišní dutiny vetřeme citronový pepř, polovinu rozpuštěného másla a vložíme celou snítku rozmarýnu. Zbytkem másla potřeme povrch pstruha a dáme na hodinu odpočinout do lednice. Poté…
číst více![Klobásková gril show](/fotky/recepty/miniatura/0001/klobaskova-gril-show-1437.jpg)
Klobásková gril show
Střeva propláchneme a necháme ve vodě. Různé druhy masa si zkombinujeme podle svých chutí. Maso si pomeleme najemno i nahrubo a smícháme s kořením dle našich zvyků a chutí. Do některých směsí masa, nejlépe těch méně…
číst více![Grilované plátky patizonu v jogurtu se sušenými rajčátky](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovane-platky-patizonu-v-jogurtu-se-susenymi-rajcatky-1440.jpg)
Grilované plátky patizonu v jogurtu se sušenými…
Patizon omyjem. Odstraníme z něj slupku / pokud je tvrdší- jinak není nutné/. Pokrájíme jej na plátky cca 2-2,5 cm silné. Jogurt smícháme s nadrcenými sušenými rajčatky, které jou naložené v olivovém oleji s černými…
číst více![Grilovaná rajčata s kapiemi](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovana-rajcata-s-kapiemi-1443.jpg)
Grilovaná rajčata s kapiemi
Rajčata nakrájíme asi na 2 cm kolečka, kapie podle velikosti na poloviny nebo třetiny. V oleji smícháme koření a prolisovaný česnek. Pokapeme zeleninu olejovou směsí. Necháme odležet asi hodinu. Rozpálíme gril v troubě…
číst více![Grilovaná vepřová plec s kapiemi](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovana-veprova-plec-s-kapiemi-1444.jpg)
Grilovaná vepřová plec s kapiemi
Maso nakrájíme asi na 5 plátků o tloušťce 2 – 3 cm, naklepeme rukou a propícháme nožem otvory v plátcích, dáme do vhodné marinovací misky. V hrníčku si smícháme olej s kořením a směs pečlivě vetřeme do masa po obou…
číst více![Křupavé vepřové maso se sýry a s bylinkami](/fotky/recepty/miniatura/0001/krupave-veprove-maso-se-syry-a-s-bylinkami-1445.jpg)
Křupavé vepřové maso se sýry a s bylinkami
Vepřové maso omyjeme, nakrojíme, rozevřeme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme. Sýr pokrájíme na plátky. Plátky slaniny rozložíme a položíme na ni pokrájené kousky sýrů, kousky rajčátek a bylinky. Slaninu se sýry,…
číst více