26. 8. 2014   |   Recepty

Grilované plátky patizonu v jogurtu se sušenými rajčátky

20 min

Nízká

Suroviny

1 středně velký patizon
1 hrnek 250 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany
1a 1/2 lžíce sušených rajčatek v oleji s černými olivami a česnekem v olivovém oleji
sůl, petrželka

Postup přípravy receptu

Patizon omyjem. Odstraníme z něj slupku / pokud je tvrdší- jinak není nutné/. Pokrájíme jej na plátky cca 2-2,5 cm silné. Jogurt smícháme s nadrcenými sušenými rajčatky, které jou naložené v olivovém oleji s černými olivami. Touto pikantní jogurtovou směsí potřeme plátky patizonu a dáme na gril z obou stran grilovat doměkka. Podáváme s jogurtovou směsí/ která nám zůstala od grilování/.

Autor: Ivana Černá

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz