26. 8. 2014   |   Recepty

Klobásková gril show

30 min

Střední

Suroviny

klobásky vlastní domácí výroby v syrovém stavu
vepřové maso, hovězí maso, špek, králičí maso, tvrdý sýr
mletá červená paprika, kmín, sůl, pepř, majoránka
česnek, vepřová střívka, mlýnek na maso a plnící nástavec

Postup přípravy receptu

Střeva propláchneme a necháme ve vodě. Různé druhy masa si zkombinujeme podle svých chutí. Maso si pomeleme najemno i nahrubo a smícháme s kořením dle našich zvyků a chutí. Do některých směsí masa, nejlépe těch méně pikantních vmícháme mezi maso i tvrdý sýr či nivu. Na 1 kg masové směsi je vhodné použít asi tak 45 gramů směsi koření, včetně již obsažené soli, které by mělo být cca ½ směsi tedy kolem 20 gramů. Dobře ručně pomíchat a pak jen čekat na vynikající chuťový zážitek. Naplníme pomocí mlýnku do připravených střev a můžeme ihned grilovat. Jde o velmi překvapivě chutné grilování.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz