26. 8. 2014   |   Recepty

Vepřová kotleta v kefírovo-bylinkové marinádě

20 min

Nízká

Suroviny

plátky vepřové kotlety zhruba 1,5cm silné/použila jsem 4ks
kefír/použila jsem 100ml
hrst nasekané hladkolisté petržele/kdo má,může přidat i libeček
na špičku nože koření chilli
1 lžička najemno nastrouhaného závoru
sůl podle potřeby
olej na potření pánve

Postup přípravy receptu

Petrželku nasekáme najemno a smícháme s kefírem a zázvorem.
Do plátků masa lehce vetřeme chilli koření a vložíme do mísy s bylinkovým kefírem. Promícháme a necháme nejlépe půl dne(i dýl)uležet v lednici.
Poté nožíkem, nebo papírovou utěrkou kefír odstraníme a plátky masa klademe na předehřátou grilovací pánev,kterou jen lehounce potřeme olejem.
Grilujeme přibližně 5minut z každé strany.
Servírujeme s čerstvým pečivem a zeleninovou oblohou.

Autor: Drahomíra Kořínková

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz