31. 8. 2014   |   Recepty

Grilované "zelňáky"

30 min

Nízká

Suroviny

500g mletého vepřového masa
200g kysaného zelí
hrst strouhanky
smetana
sůl, drcený kmín, mletá sladká paprika
100g uzeného masa

Postup přípravy receptu

Strouhanku zalijeme smetanou a necháme vsáknout. Mleté maso dáme do mísy, přidáme namočenou strouhanku, na kostičky nakrájené uzené maso, pokrájené zelí a ochutíme solí, kmínem a mletou paprikou. Řádně promícháme a ze vzniklé hmoty tvoříme oválné placičky, které grilujeme po obou stranách dozlatova. Podáváme s chlebem potřeným pikantní hořčicí a ozdobené kolečky cibule.

Autor: Danča

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz