Recepty
![Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek](/fotky/recepty/miniatura/0001/veprove-kotlety-na-grilu-v-marinade-z-cerveneho-vina-oleje-horcice-a-bylinek-1099.jpg)
Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného…
Pro grilování kotlety nařízneme u kosti, aby se lépe propekly a několikrát je nařízneme i po obvodu, aby při grilování zůstaly ploché a nekroutily se. Naporcované kotlety mírně naklepeme, potřeme olejem, smíchaným s…
číst více![Sladká uzená žebírka z Kansas City](/fotky/recepty/miniatura/0001/sladka-uzena-zebirka-z-kansas-city-1105.jpg)
Sladká uzená žebírka z Kansas City
Žebra očistit (stáhnout blánu) a dát do velkého pekáče. Poté žebra zalít jablečným moštem a dát do lednice na 2 hodiny odpočinout. Žebra osušit a obalit ve smesi koření barbecue a nechat hodinu marinovat v lednici. …
číst více![Krkovice na grilu nejen pro začátečníky](/fotky/recepty/miniatura/0001/krkovice-na-grilu-nejen-pro-zacatecniky-1106.jpg)
Krkovice na grilu nejen pro začátečníky
Maso přes potravinářskou folii velice zlehka naklepeme. Okořeníme, vetřeme barbecue marinádu, maso zamotáme do závitku a dáme alespoň na hodinu uležet. Pokud nespěcháme, vložíme do uzavíratelné nádobky a necháme do…
číst více![Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)](/fotky/recepty/miniatura/0001/nejlepsi-hovezi-burger-1111.jpg)
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcesterem, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvílí stát a poté vmícháme nasekanou petrželku a ze směsi vytvarujeme 4 burgery (malinko větší než housky, grilováním se…
číst více![Grilované ředkvičky s jarní cibulkou](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovane-redkvicky-s-jarni-cibulkou-1122.jpg)
Grilované ředkvičky s jarní cibulkou
Zeleninu očistíme. Z cibulek použijeme jen vlastní cibulku bez natě a rozřízneme podélně. Ředkvičky nakrájíme cca na 1cm plátky. Pokapeme olejem z obou stran – já použila olej ve spreji. Mírně osolíme, opepříme z obou…
číst více![Na desce grilované bramborovo-parmazánové placičky](/fotky/recepty/miniatura/0001/na-desce-grilovane-bramborovo-parmazanove-placicky-1125.jpg)
Na desce grilované bramborovo-parmazánové placičky
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nyní na chvíli odběhneme, rozděláme oheň v grilu a dáme na něj rozpálit lávovou nebo mramorovou desku. Vrátíme se k naší míse s bramborami,přidáme větší část nahrubo…
číst více![Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě](/fotky/recepty/miniatura/0001/cervena-repa-ve-slanine-a-horcicno-medove-marinade-1127.jpg)
Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě
Pak ji nakrájíme na 1,5 cm silná kolečka a slaninou po obvodu obalíme. Konce slaniny spíchneme párátkem. Řezné plochy řepy potřeme marinádou a necháme chvilku odležet. Řepu pak z obou stran ogrilujeme do zezlátnutí…
číst více![Grilované jablíčko v medově skořicové peřince](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovane-jablicko-v-medove-skoricove-perince-1128.jpg)
Grilované jablíčko v medově skořicové peřince
Plátky jablka (cca 1,5 cm silné) potřeme olejem z obou stran. Rozmícháme med se skořicí a pečlivě směsí jablíčko taktéž z obou stran potřeme. Na dostatečně velký kus alobalu poklademe plátky. Pečlivě uzavřeme. Na…
číst více![Vinné listy na grilu](/fotky/recepty/miniatura/0001/vinne-listy-na-grilu-1134.jpg)
Vinné listy na grilu
Listy vinné révy dvě minuty povaříme v osolené a okyselené vodě. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Pohanku zalijeme vývarem tak, aby sahal centimetr nad ni. Přivedeme k varu, vaříme 5 minut a pak…
číst více