Recepty
![Domácí špízy s pikantní chutí](/fotky/recepty/miniatura/0001/domaci-spizy-s-pikantni-marinadou-1031.jpg)
Domácí špízy s pikantní chutí
Brambory omyjeme a pokrájíme na silnější plátky, cibuli a uzeninu nakrájíme na kolečka a vše střídavě napicháme na špejle nebo na špízové jehly. V misce smícháme česnek s olejem, čerstvě mletým pepřem, uzenou červenou…
číst více![Křidýlka marinovaná v balzamikové redukci](/fotky/recepty/miniatura/0001/kridylka-marinovana-v-balzamikove-redukci-1034.jpg)
Křidýlka marinovaná v balzamikové redukci
Křidýlka omyjeme,rozdělíme v kloubu na dvě části a špičky odkrojíme (při grilování se přepalují). Na marinádu smícháme redukci, citr. šťávu, sůl, pepř a rozetřený česnek, křidýlka v marinádě řádně promícháme a necháme…
číst více![Cuketa naložená,na grilík připravená(třeba s“Pražskou uzenou kýtou“)](/fotky/recepty/miniatura/0001/cuketa-nalozenana-grilik-pripravenatreba-s“prazskou-uzenou-kytou“-1036.jpg)
Cuketa naložená,na grilík připravená(třeba…
Cuketu opláchneme, osušíme a odřízneme konce. I se slupkou nakrájíme na 0,5cm silná kolečka a důkladně obalíme v připravené marinádě. V uzavřené nádobě uložíme nejlépe přes noc do lednice. Po uležení klademe na gril,…
číst více![Křidýlka pikantně na bylinkách](/fotky/recepty/miniatura/0001/kridylka-piikantne-na-bylinkach-1044.jpg)
Křidýlka pikantně na bylinkách
Nejprve si připravíme marinádu: Bylinky rozetřeme v hmoždíři, nebo droboulince nasekáme. Pomeranč očistíme, nastrouháme kůru a šťávu vylisujeme. Okořeníme a zakápneme asi 1 PL oleje. Pečlivě prošleháme, případně…
číst více![Grilovaná kukuřice s paprikovým máslíčkem](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovana-kukurice-s-paprikovym-maslickem-1048.jpg)
Grilovaná kukuřice s paprikovým máslíčkem
Kukuřici opláchneme i s listy a povaříme cca 6 minut. Změklé máslo smícháme s paprikami, koriandrem, osolíme, opepříme. Klasy osušíme, necháme vychladnout. Opatrně oddělíme listy, ale necháme je. Odstraníme takové ty…
číst více![Losos grilovaný na cedrovém prkénku](/fotky/recepty/miniatura/0001/losos-grilovany-na-cedrovem-prkenku-1052.jpg)
Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hod. Poté vodu vylijte. Z lososa odstraňte kůži. Stranu kde byla kůže lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě…
číst více![Uzený losos na grilu marinovaný v rumu](/fotky/recepty/miniatura/0001/uzeny-losos-na-grilu-marinovany-v-rumu-1055.jpg)
Uzený losos na grilu marinovaný v rumu
Osušený filet namočte na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5cm). Poté filet opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou. Z misky vylijte rum a vytřete ji dosucha. Třetinu marinády (sůl,cukr,pepř) vsypte…
číst více![Grilované makrely](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovane-makrely-1058.jpg)
Grilované makrely
Opláchnuté makrely osušte papírovou utěrkou a rozřízněte na půl, ale dejte pozor aby jste neprořízli maso až úplně ke kůži - makrela by se mohla rozpadnout. Z olivového oleje, soli, pepře, rozmarýnu a česneku si…
číst více![Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva](/fotky/recepty/miniatura/0001/beer-can-chicken--kure-grilovane-na-plechovce-piva-1061.jpg)
Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce…
Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné kuře postavíte na otevřenou plechovku piva, z které…
číst více