14. 8. 2014   |   Recepty

Beer Can Chicken - Kuře grilované na plechovce piva

2 min

Suroviny

1 celé kuře, grilovací koření dle vaší chuti(já používám universální grilovací koření od Stevena Raichlena), 1/2L plechovka piva,

Postup přípravy receptu

Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné kuře postavíte na otevřenou plechovku piva, z které odstraníte víčko otvoru určeného pro pití a ještě vytvoříte několik děr, aby mohlo pivo lépe pronikat do masa. Doporučuji třetinu piva odlít (nejlépe vypít) - umožní Vám to lepší manipulaci při nasazování kuřete na plechovku, abyste se moc nepolili.
Připravte si gril na nepřímé grilování,kuře umístěte na spodní rošt a grilujte cca 1,5hodiny.
Grilování na vlastní plechovce je velmi efektní pro Vaše hosty, ale skýtá jedno velké riziko, a to je stabilita kuřete při jeho přemisťování na gril (a z grilu) a po dobu grilování. Tomuto jevu dokážete předejít použitím originálního nerezového stojanu na grilování kuřete. Použití tohoto stojanu má další velké výhody. Tou největší je možnost nalít do plechovky jakoukoli možnou tekutinu, na které budete chtít kuře grilovat - např.víno, marinádu apod. Další nespornou výhodou je další použití vyteklé šťávy z kuřete, která se zachytí na podkladní misce stojanu.

Autor: Tomas Dytrych

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz