16. 8. 2014   |   Recepty

Grilované ředkvičky s jarní cibulkou

25 min

Nízká

Suroviny

Na 2 porce:
10 ředkviček (množství upravíme dle chuti jedlíků)
2 pěkné jarní cibulky (na 1 porci počítáme 1 cibulku nebo dle své volby)
Olej, sůl, pepř.

Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme.
Z cibulek použijeme jen vlastní cibulku bez natě a rozřízneme podélně. Ředkvičky nakrájíme cca na 1cm plátky.
Pokapeme olejem z obou stran – já použila olej ve spreji. Mírně osolíme, opepříme z obou stran a necháme 10 minut odležet.
Rozpálíme si gril a grilujeme ředkvičky a cibulku po obou stranách na stupni 4 cca 6 minut (podle velikosti a tloušťky).
Na talíři dozdobíme pažitkou, bazalkou, zelenou natí. Podáváme s pečivem, jako přílohu k pečeným a grilovaným masům apod.


Autor: ladka staffen

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz