19. 8. 2014   |   Recepty

Opilé broskve s kokosovou drobenkou

30 min

Nízká

Suroviny

Opilé broskve s kokosovou drobenkou

2 pevné, ale zralé broskve
asi 3 lžíce malin nebo ostružin
4 lžičky kokosu
2 kávová lžičky kokosového likéru

2 lžíce hrubé mouky
2 lžíce cukru (ne moučkového)
2 lžíce másla
1 lžíce strouhaného kokosu

200 g zakysané smetany, moučkový cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

Broskve omyjeme, osušíme, rozkrojíme napůl a vyjmeme pecku. Na dno každé nasypeme po lžičce kokosu, lžíci ovoce a pokapeme je likérem. Navrch nasypeme trochu drobenky.

Grilujeme pozvolna (vrchní gril cca 150°C, ne přímo pod zrdojem tepla) do zezlátnutí drobenky. Podáváme ihned se zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s moučkovým cukrem.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz