Recepty
![Grilovaný banán s medovo-pomerančovou omáčkou](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovany-banan-s-medovo-pomerancovou-omackou-882.jpg)
Grilovaný banán s medovo-pomerančovou omáčkou
Banány oloupeme a podélně rozřízneme. Potřeme medem a posypeme skořicovým cukrem. Necháme 5 minut odležet. Zatím si omyjeme pomeranč,nastrouháme asi 1/2 KL kůry. Pomeranč rozpůlíme, vymačkáme šťávu, smícháme s kůrou…
číst více![Kukuřičné listy](/fotky/recepty/miniatura/0001/kukuricne-listy-883.jpg)
Kukuřičné listy
Oloupané rajče nakrájíme na drobné kostičky, maso osolíme, opepříme, přidáme sekané bylinky a krájené rajče, zamícháme a vytvoříme z něj šišky. Kukuřičné listy důkladně opláchneme, odřízneme nožem ze středu listu…
číst více![Grilovaná krkovička v marinádě](/fotky/recepty/miniatura/0001/grilovana-krkovicka-v-marinade-885.jpg)
Grilovaná krkovička v marinádě
Marináda = Všechny ingredience důkladně promícháme. Kečup a worčesterovou omáčku s olejem doplníme dle vlastní chuti a požadované hustoty marinády. Marinádu pak necháme 30 minut uležet v chladnu. Plátky krkovičky…
číst více![Kapří filet na grilu](/fotky/recepty/miniatura/0001/kapri-filet-na-grilu-886.jpg)
Kapří filet na grilu
Chytíme kapra ( nebo koupíme samozřejmě :-D ), zbavíme šupin, vyfiletujeme, necháme kůži a nadrobno krájíme přes kostičky tak, abychom úplně nepřořízli kůži. Dostatečně osolíme z obou stran. Na marinádu rozpustíme máslo…
číst více![Pálivá omáčka k masu](/fotky/recepty/miniatura/0001/paliva-omacka-k-masu-892.jpg)
Pálivá omáčka k masu
Vše rozmixujeme, rozdusíme a propasírujeme. Plníme do skleniček a asi 20 minut sterilujeme.
číst více![Šafránové kuře](/fotky/recepty/miniatura/0001/safranove-kure-894.jpg)
Šafránové kuře
Na kuře.. špetku šafránu, trochu horké vody, citronová šťáva, bílý jogurt nebo zakysaná smetana, olivový olej, petrželka s hladkými listy, kousek nakrájeného čerstvého zázvoru, sůl, špetku černého pepře, špetku mleté…
číst více![Šašlyk po Ukrajinsky](/fotky/recepty/miniatura/0001/saslyk-po-ukrajinsky-900.jpg)
Šašlyk po Ukrajinsky
Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, cibule na trošku silnější kolečka. Do mísy dáme maso, cibuli, pepř, bobkový list. Trošku osolíme, přidáme majonézu, pěkně promícháme a dáme do lednice přes noc. Maso a…
číst více![Vycpané papriky](/fotky/recepty/miniatura/0001/vycpane-papriky-904.jpg)
Vycpané papriky
Z omytých paprik odkrojíme vršky se stopkou a opatrně vyjmeme jádřince. 'Balkánský sýr nalámeme a promícháme s lučinou. Do směsi přidáme utřený česnek a pepř. Směsí naplníme papriky a potřeme olejem. Naplněné…
číst více![Pivní marináda](/fotky/recepty/miniatura/0001/pivni-marinada-906.jpg)
Pivní marináda
Rozmačkáme česnek a smícháme ho s pepřem, karí kořením, provensálským kořením, olejem. Přidáme sůl, hořčici, sójovku. Vše promíchat. Vkládáme do marinády maso a necháme v chladu nejlépe přes noc marinovat. Dvě hodiny…
číst více