14. 8. 2014   |   Recepty

Šafránové kuře

Suroviny

cibule, máslo, sůl, horká voda, petrželka,
olivový olej, kuře, šafrán, citronová šťáva, bílý jogurt, zázvor, černý pepř,
kurkuma mletá, citron, červená cibule.

Postup přípravy receptu

Na kuře..
špetku šafránu, trochu horké vody, citronová šťáva, bílý jogurt nebo zakysaná smetana, olivový olej, petrželka s hladkými listy, kousek nakrájeného čerstvého zázvoru, sůl, špetku černého pepře, špetku mleté kurkumy, 1 velkou cibuli nakrájenou na kolečka

na šafránové máslo..
špetku šafránu, trochu horké vody,máslo, citronová šťáva, nakrájená petrželka s hladkými listy, čerstvě namletý černý pepř


Kuře omýt a nakrájejte na 10 porcí.
Do velké mísy prsty dáme šafrán, necháme 5 minut stát. Přidáme citronovou šťávu, jogurt, olej, petrželku, zázvor, pepř, sůl a kurkumu. Vše smícháme.
Porce kuřat vložíme do velké nízké mísy, na ně naskládáme kolečka cibule, přes to přelijeme marinádu a přikryjeme mikrotenovou fólií. Uložíme do chladničky, nejméně na 4 hodiny. Několikrát otočit.

Šafránové máslo- šafrán dáme do kastrůlku,zalijeme vodou a necháme 5 minut odstát. Přidáme máslo, citronovou šťávu, petrželku a pepř a zahřejeme, dokud se máslo docela nerozpustí.

Ogrilujeme a poslední dvě minuty potíráme kuře šafránovým máslem.

Autor: martinahayek

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz