20. 8. 2014   |   Recepty

Trikolora s grilovanými rajčaty a česnekem

40 min

Nízká

Suroviny

Zelená:
2 hrsti rukoly
asi 2 lžíce olivového oleje
citronovoá šťáva
sůl, pepř

Červená:
4 grilovaná rajčata zbavená slupky
2 stroužky ve slupce grilovaného česneku
1 malá grilovaná cibule
3 lístky bazalky, pár lístků oregana
sůl, pepř
lžička až dvě krémového bílého balsamica (nebo o něco méně vinného octa)

Bílá:
150 ml smetany ke šlehání ušlehané dotuha
sůl, bílý pepř

Postup přípravy receptu

Suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme.

Rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky a dochutíme bílým balsamikem.

Bílá:
Šlehačku smícháme se solí a bílým pepřem.

Do skleniček vrstvíme nejprve rajčatovou směs, pak smetanu a nakonec rukolové pesto. Vychladíme a podáváme jako předkrm

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz