21. 8. 2014   |   Recepty

Salát z grilované papriky

30 min

Nízká

Suroviny

3 papriky (červená, žlutá, zelená)

Na zálivku:
šťáva z 1/2 citronu
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
1 lžíce nasekané čerstvé máty
1 lžíce olivového oleje
3 rozmačkané stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
kdo chce může dát trochu cukru

Postup přípravy receptu

Papriky omyjeme, osušíme, rozkrojíme a vyjmeme jádřinec. Dáme na plech, vložíme do trouby a necháme grilovat. Na paprikách se dělají černé puchýře. Grilované papriky dáme do sáčku a necháme zapařit, aby se lépe loupaly.

Do misky dáme olej, citronovou šťávu, rozmačkaný česnek a bylinky a pořádně promícháme.

Z paprik sundáme šlupku, nakrájíme a dáme do misky k zálivce, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme v chladu uležet.

Autor: suslajda

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz