20. 8. 2014   |   Recepty

Pstruh v citronovo-rozmarýnové marinádě

140 min

Nízká

Suroviny

4 porce rybích filetů (já měla pstruha s červeným masem)
2 lžičky nastrouhané citronové kůry
2 lžičky čerstvého kopru
2 stroužky česneku
1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu
bílý pepř, sůl, olivový olej, kousek másla

Postup přípravy receptu

Rybí maso marinujeme dvě hodiny v citronovo-bylinkovo-česnekové směsi. Před grilováním lehce setřeme česnek a bylinky, aby se maso nepřipalovalo, a grilujeme z obou stran mírně dočervena. V případě potřeby použijeme na grilování zbylý olej z marinády.

Na závěr na hotové porce položíme kousek studenéno másla a ozdobíme plátky citronu a bylinkami.

Pstruha můžete nahradit i jiným rybím masem.Třeba tilápií, candátem, lososem atd.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz