29. 8. 2014   |   Recepty

Pikantní masová omáčka ke grilované zelenině

20 min

Střední

Suroviny


300 g mletého masa mix / nebo dobré uzené klobásy místo mletého masa /

4 rajčata

1 rajský protlak

1 velká cibule

3- 4 stroužky česneku

2 mini chilli červené papričky

bazalka, oregano, tymián

sůl, pepř

olej




Postup přípravy receptu


Cibuli i česnek oloupeme, obojí nakrájíme - cibuli na drobné kostičky, česnek na plátky, rajčátka a papričky na kostičky.
Na oleji orestujeme jarní cibulku s česnekem a vše necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a pěkně restujeme, dokud maso nevydusí šťávu, přidáme pokrájené chilli papričky, rajčátka, a dál dusíme, dokud není maso měkkě. Dochutíme. Kořeníme pepřem, solí, bazalkou a oreganem nebo tymiánem. /
Podáváme ke grilované zelenině / lilky, cuketa/

Autor: Ivana Černá

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz