23. 8. 2014   |   Recepty

Pečená a grilovaná dýně s houbovým kořením

25 min

Střední

Suroviny

1 dýně Hokkaido

4-5 brambor

2-3 Pl drcené hlívy ústřičné

sůl, pepř

olivový olej

čerstvý tymián


Postup přípravy receptu

Dýni dobře omyjeme a pokrájíme na osmínky. Brambory omyjeme kartáčkem a pokrájíme na půlky nebo na čtvrtkys. Drcenou hlívu v prášku promícháme se solí, nadrceným čerstvým tymiánem a pepřem. Brambory vložíme na plech s pečícím papírem, posypeme směsí z hlívy, zakapeme olejem a dáme zapéci pod gril. Když jsou brambory poloměkké, přidáme zapéci i dílky stejně okořeněné dýně. Podáváme s tousty nebo samotné, jen jako chuťovku.

Autor: Ivana Černá

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz