19. 8. 2014   |   Recepty

Ostřejší gril -špíz s marinádou

25 min

Nízká

Suroviny


4 - 6 stroužků česneku, 2 snítky rozmarýnu, 100 ml olivového oleje, 600 g vepřové kýty, 2 - 3 papriky, 4 paprikové klobásy nebo jiná uzenina, 200 g anglické slaniny, 2 cibule, sůl, nahrubo mletý barevný pepř a ostřejší sypká paprika

Postup přípravy receptu


Na marinádu oloupeme čenek, který prolisujeme a smícháme s nasekaným rozmarýnem, solí, pepřem a olivovým olejem.
Nejdříve si nakrájime na kousky omyté a osušené vepřové maso a ty pak naložíme do připravené marinády, nejlépe den předem.
V den grilování nakrájíme anglickou slaninu, klobásy, očištěné papriky a cibuli na větší kolečka. Posypeme trochou ostřejší papriky. Vše napichujeme střídavě s naloženým masem na jehly nebo špejle a grilujeme dozlatova.

Pečeme na rozpáleném na rozpáleném grilu a přeléváme marinádou. Podáváme s pečivem a chlazeným pivkem.

Autor: Ivana Černá

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz