20. 8. 2014   |   Recepty

Mátovo-mandlový krém na vepřových medailoncích

25 min

Nízká

Suroviny

4 plátky vepřové panenky silné asi 3 cm
1 lžíce olivového oleje

3 lžičky mátovo-mandlového pesta
150 ml smetany na vaření
2 lžičky mletých mandlí na zahuštění
pár kapek citronové šťávy
sůl, bílý pepř

Postup přípravy receptu

Nahřejeme grilovací pánev. Panenku lehce zmáčkneme hřbetem ruky a zprudka opečeme po obou stranách na minimu olivového oleje. Udržujeme v teple.

Výpek slijeme a vlijeme do něj smetanu, přidáme pesto. Omáčku redukujeme na polovinu objemu. Zahustíme mletými mandlemi, osolíme, opepříme, počkáme, až omáčka získá krémovitou konzistenci, zakápneme citronem a odstavíme.

Maso lehce osolíme a přeložíme na nahřátý talíř a přelijeme vzniklým mátovo-mandlovým krémem. Podáváme s libovolnou přílohou (těstoviny, rýže, pečené brambory...).

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz