30. 6. 2014   |   Recepty

Kuřecí prsa v pomerančové šťávě

Suroviny

2 kuřecí prsa bez kosti a kůže/měla jsem 380 g
30 g špeku/použila jsem Debrecínský
4 barevný pepř z mlýnku Kotányi
tenký plátek másla
najemno nastouhaná kůra z ½ poloviny pomeranče
3 lžíce pomerančové šťávy rozmíchané s ½ lžičky Solamylu
trochu soli
trochu oleje
na marinádu
150 ml pomerančové šťávy/použila jsem 100%
2 lžíce sladké sojové omáčky
1 lžička najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
kousek snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy receptu

Je krásné počasí, přímo vybízející k naložení a grilování masa. Takže si vytáhneme z kuchyňské linky grilovací pánev, postavíme se ke sporáku a můžeme začít grilovat. Ale napřed si naložíme masíčko.
Prsa opláchneme, osušíme, nenaklepáváme a nejlépe přes noc naložíme do marinády smíchané z uvedených surovin.
Poté prsa z marinády vytáhneme a osušíme. Po obou stranách je prošpikujeme špekem, který jsme si nakrájeli na širší proužky(fotopostup). Opepříme, mírně osolíme a zlehka vetřeme trochu oleje.
Žebra grilovací pánve slabě potřeme olejem a pánev necháme na sporáku na silnějším plameni rozehřát. Položíme prsa a na středně silném plameni grilujeme 8minut. Poté prsa otočíme a grilujeme dalších 8minut.
Než se nám maso ugriluje, připravíme si ze zbytku marinády šťávu.
Do kastrůlku dáme nastrouhanou pomerančovou kůru a přidáme plátek másla. Necháme kůru 2minutky rozvonět, přilijeme marinádu a na silném plameni necháme 3minuty probublat. Přilijeme šťávu ze solamylem a minutku provaříme.
Ugrilovaná prsa nakrájíme šikmým řezem na plátky a klademe na talíř přelitý pikantní šťávou.
Můžeme také připravit na obyčejné pánvi za stejně dlouhou dobu. Na pánev dáme přibližně 3lžíce oleje a postup je dále stejný.

Autor: Anna Kocikova

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz