30. 6. 2014   |   Recepty

Kuřecí kapsa v alobalu

35 min

Suroviny

4 kuřecí prsa
200g uzeného boku
4 vejce
2 housky
50ml mléka
1PL solamylu
1PL nasekané petrželky
sůl
mletý bílý pepř
4 snítky tymiánu

Postup přípravy receptu

Uzený bok nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme housky nakrájené na kostičky, osmažíme je dokřupava, zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a zvolna mícháme do zhoustnutí. Pak přidáme petrželku, osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec přidáme solamyl a opět promícháme.
Kuřecí prsa překrojíme v půli a nedokrojíme, tak aby vznikl plát, který lehce naklepeme přes folii. Plátky poklademe připravenou směsí, přeložíme na půl a okraje k sobě sklepneme paličkou. Každou kapsu zabalíme spolu se snítkou tymiánu do dvojitého alobalu potřeme olejem a kapsy opečeme na středně rozehřátém grilu z každé strany asi 8 minut.
Pokud děláme na venkovním grilu necháme kapsy ještě asi 5 minut dojít na kraji grilu. Pokud děláme v troubě na grilu, rozděláme alobal, potřeme kapsy máslem a necháme ještě chvíli, aby měly pěknou barvičku.

Autor: Bahula

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz