31. 8. 2014   |   Recepty

Kukuřice na bylinkovém oleji

50 min

Střední

Suroviny

1 kukuřičný klas
Bylinkový olej – petrželka, rozmarýn, bazalka, pažitka
3 stroužky česneku
Sůl pepř

Postup přípravy receptu

V bylinkovém oleji rozmícháme prolisovaný česnek, osolíme opepříme.
Klas očistíme, listy shrneme, a svážeme tak, aby se daly uchopit jako držadlo při obracení. Naložíme do oleje, ze všech stran pomašlujeme a necháme marinovat alespoň 2 hodiny. Obracíme.
Rozpálíme gril a na stupni 4 grilujeme po každé straně cca 15 minut, obracíme a hlídáme mřížku na semínkách, aby se kukuřice nespálila.
Celkem grilujeme asi 45 - 50 minut, podle velikosti klasu a četnosti otáčení.
Podáváme buď jako pochoutku, nebo k bramborovým jídlům či masu.
Pokud nemáme bylinkový olej, vyrobíme ho snadno tak, že do kvalitního řepkového či slunečnicového oleje naložíme byliny dle své volby a necháme macerovat na světle asi 14 dní. Pak přecedíme a olej uchováme v chladnu a ve tmě – ne v ledničce.

Autor: ladka staffen

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz