22. 8. 2014   |   Recepty

Kávová redukce s cibulkou a česnekem

15 min

Nízká

Suroviny

6 malých cibulí o průměru 5 cm (ideálně šalotky)
10 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce javorového sirupu
100 ml dobré instantní kávy
1 lžička balsamikového octa
polovina chilli papričky
lžička tymiánu
sůl

Postup přípravy receptu

Cibuli i česnek oloupeme, česnek rozpůlíme, cibuli také (pokud je větší, je lepší ji rozčtvrtit). Oboje pomalu pečeme na rozehřátém oleji, tvá to asi šest minut. Pak přidáme cukr a javorový sirup.

Když směs zkaramelizuje, přidáme horkou kávu a redukujeme, dokud nezhoustne jako med. Chilli papričku nasekáme a přidáme do hotové směsi spolu s balsamikem, tymiánem a podle chuti osolíme. Podáváme teplé.

Skvělé k pečenému masu - nejen při grilování. Vyzkoušejte i k domácím paštikám nebo v kombinaci s různými druhy sýrů a čerstvým chlebem.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz