14. 8. 2014   |   Recepty

Hovězí grill-burger

30 min

Suroviny

3/4 kg mletého hovězího masa (na 6 porcí)
1/2 svazku čerstvé plocholisté petrželové natě
1/2 svazku čerstvé koriandrové natě
6 plátků uzené slaniny
čerstvě mletá hrubozrnná mořská sůl
čerstvě mletý pepř čtyř barev
bílá cibule, nakládané pikantní okurky
Dijonská majonéza, hustý kečup
6 plátků sýru Chedar, 1/2 hlávky ledového salátu

Postup přípravy receptu

Hovězí mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu. Nakrájíme si najemno bílou cibuli, pikantní okurky na plátky, rajčata na plátky a ledový salát na nudličky a sýr. Rozpálíme si dobře gril. Z hovězího masa vytvoříme za pomoci kovové formičky 6 pevných masových placek vysokých 2 cm. Vložíme špekem potřený rošt rozpáleného grilu a velmi zprudka opečeme z obou stran cca 5 minut z každé strany. Na každou porci masa položíme plátek sýru. V tuto dobu si opečeme do křupava i plátky uzené slaniny. Rozřízlé burgrové bulky opečeme z vnitřní strany na sucho na grilu. Spodní část bulky potřeme bohatě Dijonskou majonézou, bohatě posypeme nasekanou bílou cibulí, plátky pikantních okurek a bohatě posypeme nudličkami nakrájeného ledového salátu. Z grilu přendáme roztaveným sýrem ozdobené maso, poklademe tenkými plátky rajčete, plátkem opečené křupavé slaniny a přiklopíme horní části bulky, kterou jsme z vnitřní strany potřeli hustým kečupem.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz