30. 6. 2014   |   Recepty

Hermelín na bylinkách s bramborem

Suroviny

1 balení Hermelínu určeného na grilování (je na 4 porce)
Grilovací koření (je přiloženo u balení a je dobré, jinak klidně vlastní koření)
Čerstvé bylinky dle chuti – (já dala bazalku, pažitku)
Vařené brambory
Sůl, mletý kmín, pepř,
1 PL oleje (nejlépe slunečnicový)

Postup přípravy receptu

Hermelín (počet dle strávníků ) „rozplácneme“ dlaní na silnější placku, aby popraskal. V misce smícháme grilovací koření s olejem, (já dělala jen 2 porce, takže jsem dala jen půlku sáčku s kořením), nadrobno posekané bylinky. Pečlivě v něm hermelín obalíme i po bocích a necháme aspoň 2 hodiny odležet a pravidelně obracíme.
Rozpálíme gril (já mám kompaktní). Mezitím si odstřihneme tak velké kusy alobalu, aby se daly pořádně zabalit jak hermelíny, tak i brambory .
Brambory nakrájíme na silnější plátky, v misce je okořeníme solí, pepřem, kmínem a pěkně promícháme.
Na alobal doprostřed dáme sýr, okolo naklademe plátky brambor a zakápneme zbytkem olejové marinády s kořením a bylinkami. Pevně uzavřeme, aby nic nevyteklo. Pokud se objeví mezera, je možné přiložit ještě alobal, ale pak musíme počítat s delší dobou grilování.
Gril uzavřeme a grilujeme po každé straně cca 15 minut - stupeň 4 (musíme „poslouchat„ vlastní gril a jaké máme zkušenosti)
Opatrně balíček otevřeme – pozor, pálí!! A vyklopíme na talíř. Já to udělala tak, že jsem si balíček položila na talíř, opatrně otevřela a druhým talířem jsem obsah vyklopila,takže nic nevyteklo a nerozteklo se.
Podáváme se zeleninou, saláty apod.

Autor: spagetka

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz