21. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaný losos s koprovým přelivem

20 min

Střední

Suroviny

2 kousky lososa
citronový tymián
citronový pepř
sůl
trocha olivového oleje
plátek másla
citronová šťáva

Na koprový přeliv:
50 g majonézy
50 g zakysané smetany
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky nasekané petrželky
2 nasekaného kopru
1 lžička citronové šťávy
citronový pepř
sůl

Postup přípravy receptu

Do kůže uděláme zářezy a vložíme citronový tymián. Z druhé strany lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet.

Připravíme si přeliv. Do misky dáme všechny ingredience, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Dáme do chladna a necháme proležet.

Rozpálíme si grilovací pánev, potřeme směsí oleje a másla. Lososa grilujeme nejdříve kůží dolů asi 3 min. Poté ho otočíme a grilujeme z druhé strany taky asi 3 min. Doba grilování záleží na tom jak je losos vysoký. Podáváme s různě upravenými bramborami a přelité koprovým přelivem.

Autor: Anna Šušláková

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz