14. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaný květák se sýrovou omáčkou

40 min

Suroviny

1 květák, sůl
Marináda: olivový olej, bazalka, petrželka, 3 stroužky česneku
Omáčka: plátek másla, lžíce hladké mouky, vývar z květáku, smetana na vaření, 100 g sýra s modrou plísní (měla jsem gorgonzolu), muškátový oříšek, sůl

Postup přípravy receptu

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na skus. Vyjmeme a necháme okapat, pak naložíme do marinády a necháme aspoň hodinu odležet.
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmahneme, za stálého míchání vlijeme naběračku vývaru a smetanu a necháme 10 minut povařit, prošleháme, aby byla omáčka hladká, vmícháme nastrouhaný sýr, necháme rozpustit a dochutíme.
Květák ugrilujeme dozlatova a podáváme. Hodí se k tomu brambory, dělala jsem americké.

Autor: zizala

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz