26. 8. 2014   |   Recepty

Grilované makrely s libečkem

15 min

Nízká

Suroviny

4 ks syrové makrely
4 snítky čerstvého libečku
sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy receptu

Makrely dokonale očistíme pod tekoucí vodou a břišní dutinu zbavíme všech případných zbytků. Dokonale očištěné makrely osolíme, opepříme a vytřeme směsí nasekané libečkové natě a olivového oleje. Takto vytřené a ochucené makrely uložíme do chladu na 6 hodin. Před grilováním podélně napichujeme na dřevěné tenké hranolky, které jsme měli stejně dlouhou dobu namočeny ve vodě. Grilujeme do zlaté barvy a dokonalé vůně opékané makrely. Podáváme jako delikatesu jen tak samotné nebo s opečenou bagetkou pokapanou olivovým olejem.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz