26. 8. 2014   |   Recepty

Grilované kotlety „ bači Juraje“

30 min

Nízká

Suroviny

4 ks kotlety (s kostí či bez kosti)
1 balení uzeného sýru - oštěpek
4 plátky uzené prorostlé slaniny
10 g másla
2 lžíce nasekané petrželové natě (hladkolisté)
sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy receptu

Kotlety si naporcujeme, nebo necháme naporcovat na plátky tloušťky asi na dva prsty. Je to nutné proto, aby se nám dobře vytvářela kapsa pro naplnění směsí sýru, másla, petržele a slaniny. Úzkým a špičatým nožem opatrně vytvoříme kapsu s co nejmenším vstupním otvorem. Oštěpek nastrouháme a slaninu nakrájíme na velmi jemné kousky. Přidáme nasekanou petrželovou nať a lehce změklé máslo. Osolíme a opepříme vnitřní i vnější plochy kotlet. Pečlivě promíchanou směs plníme do kapsy v kotletách a poté plnící otvor zašijeme, nebo spíchneme malou grilovací jehlou. Povrch takto naplněných kotlet lehce potřeme olivovým olejem rozetřeným v dlaních. Kdo rád může použít i sekanou petrželovou nať. Takto připravené a naplněné kotlety vložíme do grilovací drátěné mřížky, což je velmi praktické pro otáčení všech čtyř porcí naráz. Grilujeme do zlaté barvy a podáváme nejlépe se salátem z polníčku.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz