21. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaná zelenina s ricottovo-ořechovým pestem

30 min

Nízká

Suroviny

1 mladá cuketa nakrájená na 3 mm silné kolečka
2 rozpůlená rajčata
2 žampiony
3 lžíce ricotty
špetka sušeného česneku a čerstvě mletého pepře
2 lžíce bazalkového pesta
1 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů
2 rozpůlené jarní cibulky (bílé části)

Postup přípravy receptu

Ořechy opražíme na suché pánvi, až se rozvoní a odstavíme.

Zeleninu postupně ogrilujeme. Tvořítko nejdřív vyplníme vrstvou cukety, osolíme ji a posypeme trochou ořechovo - česnekové. Pokračujeme žampiony, které také osolíme a opepříme. Na žampiony dáme lžičku nasekané ogrilované cibulky, pak opět cuketu, znovu ji osolíme a posypeme česnekem. Na ni grilované rajče a na závěr jednu až dvě lžičky pesta, které jsme předtím promíchali s ořechy a ricottou. Vychladíme a podáváme s opečenými toasty nebo jiným pečivem.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz