14. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaná žebírka

Suroviny

Veprova zebirka se pred grilovani zasadne nenakladaji a nebo nepredvaruji!!!

Dry Rub ( koreni )

1/2 hrnku hnedeho cukru
1/4 hrnku soli
1/4 hr. cesnekoveho prasku
1/4 hr. papriky
1 lzicka praskove horcice
1 Lzice chilli prasku
1 Lzice pepre

smichat a dobre vmasirovat do zebirek tak 1/2 hod. pred grilovanim.

Omacka:

1 hrnek kečupu
1/2 hr. tmaveho piva
1 Lzici hnedeho cukru
1 lzicku citronove stavy
1 Lzici octa
1 lzicku worchestrové omacky
sul
1 strouzek cesneku
1/4 hr. jemne nakrajene cibule
1 lzice oleje

Na oleji zeskelnatet cibulku, pridat rozetreny cesnek a okamzite pridat ketchup a vse ostatni, nechat pod poklickou jemne bublat 1 hodinu, pridat vodu, je-li to pozdeji moc huste .

Omacku pridavam na zebirka az poslednich 10 minut grilovani a potom po grilovani.

Grilovani musi byt pomale a ne primo nad ohnem, na platek zebirek ( 12 zebirek ) tak 1.5 hodiny.

Postup přípravy receptu

uveden nahore

Autor: Karolina

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz