14. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaná jablka s marmeládou i pro dia

Suroviny

4 pěkná jablka – já použila červená a žlutá pro zjištění, jak to bude chutnat
Jahodová marmeláda (lze použít jakoukoli pikantní – rybíz, brusinky, maliny, apod.)
skořice, citronová šťáva
alobal
Použit byl kompaktní elektrický gril.

Postup přípravy receptu

Jablka nejprve namočíme asi na 10 minut do studené vody, z důvodu, aby se předešlo případnému spálení. Pak je rozpůlíme, odstraníme jádřinec a šťopku i bubáka a vyhloubíme střed do mističky. Ten ihned prokapeme šťávou, aby nezhnědl a i jablko mělo lepší chuť.
Z alobalu vystřihneme přiměřeně velké čtverce, do nich zabalíme půlky jablek nejprve řeznou plochou dolů – nebalíme úplně na těsno, necháváme pootevřená místa a dáme na 10 minut grilovat na 5. stupeň.
Pak opatrně vyjmeme, rozbalíme – pozor na popálení, takže raději necháme zchladnout.
Jablka otočíme, naplníme marmeládou, posypeme skořicí a navrch dáme malý kousek másla.
Vložíme na gril a grilujeme ještě asi 10 minut.
Zdroj: starý časopis Diaživot

Tímto klukům děkuji za dárek, neb toto byla premiéra grilu.

Autor: spagetka

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz