14. 8. 2014   |   Recepty

Grilovací marináda

Suroviny

maso jakékoliv(já nakládala vepřové), 8 stroužků česneku, 1 vrchovatá lžíce papriky(kdo má rád ostré dá 1/2 směsi s pálivou paprikou, nebo s chilli), 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička sušeného rozmarýnu, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžíce libečku, 1 lžíce pažitky, šťáva z 1 citronu, 80 ml Metaxy, 1 lžička soli, 100 ml oleje(může být víc podle množství masa.

Postup přípravy receptu

Stroužky česneku rozmačkáme, libeček a pažitku posekáme,do misky, přidáme všechny suroviny, promícháme, naložíme maso, aby bylo pod marinádou-pokud je ho víc, tak obracíme, nebo dáme marinádu do igelitového sáčku a protřepáváme. Naložené necháme 24 hodin, pak grilujeme a marinádou potíráme maso do vypotřebování.

Autor: Bibinka

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz