25. 8. 2014   |   Recepty

Cibule s rajčaty na grilu, s česnekovo-rozmarýnovým nádechem

10 min

Nízká

Suroviny

středně velká masitá rajčata
cibule
sušený česnek
nadrobno nasekané lístky čerstvého rozmarýnu
pikantnější koření/použila jsem s chilli,bazalkou a zázvorem z mlýnku
2 lžičky olivového oleje
bambusová párátka

Postup přípravy receptu

Opláchnutá rajčata nakrájíme na plátky 2cm silné.
Cibuli nakrájíme na plátky 1cm silné. Do každého cibulového plátku zasuneme párátko, aby cibule držela pohromadě a dobře se s ní manipulovalo.
Zeleninu klademe na rozehřátý gril a grilujeme z každé strany 2minuty.
Na talíři zlehka zastříkneme olivovým olejem, malinko zasypeme česnekem, kořením a nasekaným rozmarýnem.
Množství surovin záměrně neuvádím. Záleží na počtu strávníků.
My jsme na 2porce spotřebovali 4rajčata a 2menší cibule.

Autor: Drahomíra Kořínková

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz