24. 8. 2014   |   Recepty

Brambory s bylinkami, ředkvičkami a sýrem pod grilem

30 min

Střední

Suroviny



200 g šunky / uzený bok /, 800 g nových brambor, máslo na vymazání remosky, 350 g balkánské sýra, 1 zakysaná smětana, saturejka, koriandr, sůl, pepř, 5 červených ředkviček



Postup přípravy receptu

Brambory ve slupce - krátce uvaříme i s bylinkami. Mezitím si orestujeme na másle pokrájenou šunku a červené ředkvičky. Balkánský sýr se zakysanou smetanou v misce vyšleháme do pěny. Nové brambory, které jsem krátce nechali přejít varem, pokrájíme na kolečka a poklademe na vymazaný pekáček, který jsme mezitím vytřeli máslem. Na brambory naskládáme orestovanou šunku s řekdvičkami, opepříme a posypeme nasekanými bylinkami. Polijeme vrtsvou balkánského sýra se zakysanou smetanou a posypeme bylinkami. Takto vrstvíme dokola a končíme bramborami, politými směsí ze smetany a balkánského sýra. Dáme pod gril a ponecháme do nádechu zlatavé barvy a podáváme se salátem.

Autor: Ivana Černá

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz