29. 8. 2014   |   Recepty

Bramborový salát s grilovanou ředkvičkou a cuketou

10 min

Nízká

Suroviny

1000 g brambor
1 větší cuketa
4-6 červených ředkviček
olivový olej
sůl, pepř, šťáva z jednoho citronu
1lžička cukru

Postup přípravy receptu

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.Cuketu a ředkvičky omyjeme, pokrájíme na kostičky a dáme na gril grilovat tak , aby cuketa zezlátla a ředkvičky změkly. Kdo nechce v salátu ředkvičky, dá na gril jen pokrájenou cuketu. Promícháme s bramborem, osolíme a opepříme. Z oleje, šťávy a cukru uděláme zálivku, kterou nalijeme na salát. Dobře promícháme. Podáváme buď samotné nebo s masem. Kdo má rád majolku, nebo tatarku, může přidat také, dá se přidat i zakysanka.

Autor: Ivana Černá

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz