21. 8. 2014   |   Recepty

Bramborovo-sýrové grilované "sendviče"

30 min

Nízká

Suroviny

4 velké brambory (nejlépe typu A, aby se nám nerozpadly)
sůl, pepř
tymián, rozmarýn (od každého lžička sušeného nebo polévková lžíce čerstvého)
3 stroužky česneku
tvrdý sýr (ementál, gouda, uzený eidam..)
popř. olej

Postup přípravy receptu

Brambory pečlivě omyjeme a i se slupkou nakrájíme na 0,5cm silné plátky. V hrnci uvedeme do varu vodu, do které dáme sůl, pepř, bylinky a na plátky nakrájený česnek. Do vařící vody vhodíme plátky brambor a vaříme ne zcela doměkka. Pak brambory scedíme a necháme vychladnout.
Vždy mezi dva plátky brambor dáme sýr (použijeme buď plátkový, nebo strouhaný, já jsem měla strouhaný uzený eidam...), přimáčkneme a takto vzniklý "sendvič grilujeme po obou stranách dozlatova. Před grilováním můžeme ještě brambory potřít lehce olejem, do kterého můžeme přidat třeba koření na americké brambory, ale pokud je použijeme jako přílohu k masu, není to třeba, brambory nasáknou tuk a šťávu z masa.

Autor: Danča

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz