14. 8. 2014   |   Recepty

Babiččin grilovaný bůček

20 min

Suroviny

1 kg vepřového bůčku bez kosti a kůže, 7 stroužků česneku, lžička mletého kmínu, šťáva z půlky citronu, 4 lžíce olivového olej, lžičky tymiánu, 1 dl černého piva, sůl, špetka citronového pepře, 3 snítky šalvěje, 3 snítky majoránky

Postup přípravy receptu

V misce smícháme marinádu ze všech ingrediencí, šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře, soli a mletého kmínu. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. Bůček nakrájíme na centimetrové plátky, potřeme bylinkami s česnekem a naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny, komu se to podaří nechat přes noc, o to je výsledek lepší. Takto připravené maso položíme na gril nebo lávový kámen (potřený zbylým marinádovým olejem) a pozvolna grilujeme. Během grilování maso otáčíme a potíráme zbylou marinádou.

Autor: Kroupovka

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz