15. 7. 2014   |   Návody a tipy

Stylové stolování pro jedinečnou atmosféru grilování!

Letní večery, kdy se sejdeme s rodinou, přáteli či sousedy okolo grilu jsou prostě nezaměnitelné. Skvělou atmosféru můžete potrhnout nejen vybranými pochoutkami, ale také stylovým stolováním.

Letní večery, kdy se sejdeme s rodinou, přáteli či sousedy okolo grilu jsou prostě nezaměnitelné. Skvělou atmosféru můžete potrhnout nejen vybranými pochoutkami, ale také stylovým stolováním, doplňky a dekoracemi, které oživí každé zahradní posezení.

K příležitosti grilování se hodí především jednoduchá dekorace ve venkovském stylu. A tady je malá ochutnávka, která jistě mile překvapí všechny Vaše hosty!

Originální menu

Pokud máte pozvané hosty, překvapte je zajímavě představenou nabídkou chodů, které je čekají. K tomuto účelu jsou ideální staré tabule, dřevěné dveře či okenice. Svoje menu můžete napsat zkrátka kamkoli – čím originálnější místo, tím lepší.

Originální menu

Květinová dekorace

Při stolování venku se většinou zapomíná na květinovou dekoraci, což je velká škoda. Zahradní stoly oživí především luční kvítí a obilné klasy – slušet jim to bude ve starých keramických džbáncích či plechovkách.

Květinová dekorace

Využijte zahradní náčiní

Při přípravě stolování na zahradě nehledejte složitá řešení, ale použijte to, co máte při ruce. Zahradní kolečko plné ledu skvěle nahradí lednici pro chlazení nápojů. Sudy poslouží jako barové pulty a dřevěné bedýnky jako stoličky.

Zahradní náčiní

Posviťte si nato!

S grilováním nemusíte končit ani po setmění. Užijte si kouzla letních nocí díky vhodnému osvětlení. Zahradní párty prozáří svíčky, lucerny, olejové lampy či lampiony zavěšené ve větvích stromů. Nádhernou podívanou vám poskytne i úplně obyčejný žebřík ozdobený světelnými řetězy.

Osvětlení

Preferujte domácí styl

I venku se můžete cítit jako doma! Dřevěný stůl ozdobte látkovými ubrusy, prostíráním z pytloviny, stylovými ubrousky a proutěnými košíky. Volte doplňky z přírodních materiálů, které Vaši tabuli dokonale zútulní.

Ošatka na pečivo

Kreativní posezení

Nemáte-li dostatek stolů a židlí pro všechny stolovníky, popusťte uzdu své fantazii. Otýpky slámy, dřevěné bedýnky nebo i kupka sena nabídne pohodlné posezení, které všichni ocení. Grilování můžete pojmout i jako piknik a po celé zahradě rozložit deky a polštářky.

Kreativní posezení

Využijte zavařovací sklenice

Častým problémem je nejen nedostatek míst k sezení, ale také nedostatek nádobí. Pokud se Vám nedostává skleniček, sáhněte po klasických zavařovacích sklenicích, které jsou v současnosti velmi in – skvěle se hodí pro servírování limonád a nejrůznějších koktejlů.

Využijte zavařovací sklenice

Vytáhněte nábytek

Při příležitosti různých akcí vytáhněte na zahradu starý nábytek z půdy nebo ze sklepa. Vintage komody, skříně, vitríny, ale i třeba pohovky budou v přírodě vypadat přímo bohémsky a navíc vám poskytnou nějaký ten úložný, nebo odkládací prostor navíc.

Zahradní nábytek

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli dekoraci, nezapomínejte, že zahradní stolování by Vás a Vaše blízké mělo především bavit!

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz