30. 6. 2014   |   Recepty

Kuřecí prso v príma marinádě

Suroviny

500 g kuřecích prs
pár krát otočení čtyřbarevným mlýnkem Kotányi/ale postačí i obyč.mletý pepř
na marinádu
100 ml pomerančové šťávy,popřípadě postačí džus
3 lžíce tekutého medu
2 lžíce kremžské hořčice
pouze na špičku lžičky práškové chilli/i méně-mě málem upadla huba
2 větší snítky čerstvé rozmarýnky
dále budeme potřebovat
1 lžičku vydloubnutého tuhého másla
na ozdobu to,co ladí do barev a chuti hotového pokrmu
sůl použijeme podle potřeby až na ugrilované maso na talíři

Postup přípravy receptu

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a prořízneme do tvaru motýlích křídel. Po obou stranách posypeme pepřem z mlýnku, naložíme do marinády a necháme odpočinout.
Marinádu si připravíme tak, že džus promícháme s hořčicí, medem, chilli a snítky rozmarýnu.
Nejlépe po 3hodinách(ale čím dýl, tím lépe) maso z marinády vytáhneme, nožíkem seškrábneme zbytek marinády do nádobky a takto připravené maso položíme na předehřátou grilovací pánev. Pávev si před použitím potřeme ubrouskem, namočeným v oleji.
Opékáme z každé strany cca 4minuty(záleží, jak silný kousek masa máme)
Mezitím si dáme do menšího kastrůlku rozpustit oříšek másla a k němu přidáme zbytek marinády.Přivedeme k varu a zredukujeme na hustější konzistenci.
Ugrilované maso servírujeme na talíři s oblohou dle svých chutí a přeléváme zredukovanou marinádou.

Autor: Anna Kocikova

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz