14. 8. 2014   |   Recepty

Jihočeský pstruh na grilu i v troubě

50 min

Suroviny

4 menší pstruzi, 4 stroužky česneku, 2 silnější pórky, 100 g eidamu, citronová šťáva, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, petrželka.

Postup přípravy receptu

Očištěné a vykuchané pstruhy uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli, pepře a na povrchu pokapeme citronovou šťávou-v chladu necháme 30 minut odležet.
Bílou část pórku nakrájíme na tenké kroužky, které promícháme s větší polovinou strouhaného sýta a s jemně nakrájenou petrželkou. Touto směsí naplníme pstruhy a sepneme je kovovými jehlami. Pstruhy potřeme olejem a vložíme na rošt, nebo na pekáč a pečeme asi 15-20 minut. Pak posypeme zbylým sýrem a necháme pod grilrm, nebo v troubě, dokud sýr nezezlátne. Nakonec poprášíme červenou paprikou.

Autor: Bibinka

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz