14. 8. 2014   |   Recepty

Grilovaná tvarůžková kapsa

90 min

Suroviny

Olomoucké tvarůžky - 20dkg, Anglická slanina - 10 dkg, Vepřová krkovička - 4 plátky, Brambory - 1 kg, Středně velká cibule - 2ks, Grilovací koření, Sůl

Postup přípravy receptu

Brambory řádně omyjeme a nakrájíme na kolečka i se slupkou. Cibuli také nakrájíme na kolečka.Vepřovou krkovičku mírně naklepeme (ne paličkou ale dlaní). Plátky masa mírně posypeme grilovacím kořením. Na rozprostřený alobal naklademe nakrájené brambory mírně osolené, kolečka cibule, 2 plátky anglecké, 5 dkg olomouckých tvarůžků, plátek krkovičky, kolečka cibule a opět brambury. Naplněný alobal zabalíme a kraje řádně zatěsníme, aby šťáva nevytekla. Raději do dvou vrstev. Tvarůžkovou kapsu grilujeme 45 - 60 minut za občasného obracení. Podáváme s chlebem a drezinky podle chuti. Zapíjíme pivem.

Autor: Jurajda

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz